arcüregemelés

SINUS LIFT

 

Időpontfoglalás

All you need is smile

a sikeres csontpótlás alapja!

Az arcüregemelés, avagy sinus lift egy szájsebészeti eljárás csonthiány esetén. Abban az esetben javasolt, amikor az implantátum beültetéséhez nem megfelelő a páciens csontozata, azaz csontpótló anyagot kell alkalmazni a felső állkapocs megfelelő kialakításához.

Miért válaszd a Dental Angelst arcüregemeléshez?


 1. Tapasztalt fogorvosok
  Hazai és nemzetközi tapasztalattal
 2. Modern technológia
  Pontos diagnózis és hatékony kezelés
 3. Egyénre szabott kezelés
  Maximális eredmények érdekében
 4. Fájdalommentes kezelések
  Modern érzéstelenítő megfelelő mennyiségben
 5. Kellemes környezet
  Modern rendelő Buda szívében

Bejelentkezek

Mi az arcüregemelés?


Az arcüregemelés, más néven sinus lift, egy szájsebészeti beavatkozás, melynek célja az állcsont vastagságának növelése az implantátumok stabil beültetése érdekében. Az eljárás során az arcüreg alsó falát megemeljük, és a keletkezett térbe csontpótló anyagot helyezünk, ami idővel új csontszövetté alakul át.


Miért lehet szükség arcüregemelésre?


Az arcüregemelésre akkor lehet szükség, ha a felső állcsont nem elég vastag ahhoz, hogy biztonságosan beültethessük az implantátumokat. Ez gyakran előfordulhat, ha a természetes fogak elvesztése után a csont felszívódott, vagy ha az arcüreg anatómiai elhelyezkedése nem teszi lehetővé az implantációt.


Zárt arcüregemelés, belső arcüregemelés


A zárt vagy belső arcüregemelés egy kevésbé invazív eljárás a nyitott arcüregemeléshez képest, amelyet általában akkor alkalmazunk, ha csak kisebb csontvastagság növelés szükséges. A csontpótló anyag idővel megkeményedik és beépül, azaz becsontosodik, amelybe így már biztonságosan beültethetjük az implantátumokat.


Nyitott arcüregemelés, külső arcüregemelés


A nyitott, vagy külső arcüregemelés egy összetettebb beavatkozás, amelyet akkor alkalmazunk, ha jelentősebb csontpótlásra van szükség. Ekkor az arcüreg oldalán egy kis bemetszést ejtünk, majd a membránt megemeljük és a csontpótló anyagot közvetlenül helyezzük be a kívánt területre, amire egy speciális anyagot teszünk a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Itt minden félelmem elmúlt!

Anna 

Sokat számít számomra, hogyan fogadnak és hogyan működnek… Azt kell mondjam, nagyon kellemesen csalódtam. Rengeteg műtéten voltam már, de itt minden félelmem elmúlt, mert ahogy beléptem kedves mosolygós emberek fogadtak. Nagyon ügyesek voltak, a kezelés gyorsan és fájdalommentesen ment. Csak így tovább!

Hogyan zajlik a sinus lift műtét?


A sinus lift műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. Az eljárás során először egy bemetszést végzünk az ínyen, majd hozzáférést biztosítunk az arcüreghez. A membránt óvatosan megemeljük és a keletkezett üreget csontpótló anyaggal töltjük ki. Az eljárás végén az ínyt visszazárjuk és varratokkal rögzítjük.


Mennyi ideig tart a sinus lift?


A sinus lift műtét ideje a beavatkozás bonyolultságától függ. Ez lehet 10-15 perc vagy akár 1 óra is. Az eljárás után a gyógyulási idő 4-6 hónap is lehet, hogy a beültetett anyag stabil alapot biztosítson a későbbi implantátumoknak.


Csontpótló anyagok (természetes és mesterséges)


A sinus lift során használt csontpótló anyagok lehetnek természetesek vagy mesterségesek. A természetes csontpótlók általában állati eredetűek, míg a mesterségesek szintetikus anyagokból készülnek. Mindkét típusú anyagnak megvannak a maga előnyei.


A természetes csontpótlók biológiailag kompatibilisek és természetes módon épülnek be a test szöveteibe. Kevésbé valószínű, hogy kilökődnek és gyakran gyorsabb gyógyulást eredményeznek. A mesterséges csontpótlók sterilizáltak, allergiamentesek és nincs fertőzésveszély. Könnyen formázhatók és alakíthatók az adott terület igényeinek megfelelően.

Mire figyeljünk a sinus lift után?

A sinus lift után számos tényezőre kell odafigyelni a gyors és sikeres gyógyulás érdekében:


Pihenés és kerüld a fizikai megterhelést: A beavatkozás utáni első napokban különösen fontos a pihenés. Kerüld a nehéz fizikai tevékenységeket, mert ezek növelhetik a vérnyomást és lassíthatják a gyógyulást.


Orvosi előírások betartása: Szedd be az orvos által előírt gyógyszereket (fájdalomcsillapítók, antibiotikumok) az előírások szerint.


Szájhigiénia: Kerüld a szájöblítést az első 24 órában. Ezt követően használj enyhe sóoldatos öblítést a fertőzések elkerülése érdekében.


Táplálkozás: Fogyassz puha, langyos ételeket és kerüld a forró, fűszeres ételeket, amelyek irritálhatják a műtéti területet.


Kerüld az orrfújást: Az orrfújás növelheti a nyomást az arcüregben, ami károsíthatja a beültetett csontpótló anyagot.


Bejelentkezek